📘

Welkom bij GeoApps!

GeoApps is hét online kaartplatform om mensen, locaties en gegevens met elkaar te verbinden door het gebruik van interactieve kaarten. Door slimme, data-gestuurde kaartstijlen en intuïtieve analysetools die ruimtelijke informatie opleveren. Deel jouw inzichten met de wereld of met specifieke doelgroepen.

Op deze website vindt u de benodigde documentatie om snel en efficiënt van start te gaan met GeoApps. Via deze website willen we u ook informeren over de (nieuwe) functionaliteiten en een inkijkje geven in de komende versies.

In de laatste versie (april 2024) van GeoApps zijn vele verbeteringen en oplossingen doorgevoerd. Zie de Releasenotes voor meer informatie.

Heeft u suggesties voor de documentatie, vragen over de nieuwste functies in GeoApps of heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw kaart of app? Mail gerust naar Support.

Maak kaarten

Ben jij GIS-specialist, geo-beheerder of data-analist en maak je graag kaarten en apps? Voer jij ruimtelijke analyses uit en deel je de resultaten met collega's en klanten? Dan is GeoApps uitstekend geschikt voor jouw werk.

465

Raadplegen en presenteren

Ook als je alleen kaarten en apps wilt bekijken die door anderen zijn gemaakt, kun je GeoApps eenvoudig gebruiken. Je bent bijvoorbeeld projectleider, manager of adviseur en je gebruikt GeoApps om toegang te krijgen tot nuttige informatie van jouw organisatie om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Deze beslissingen kunnen vervolgens worden gepresenteerd en uitgelegd aan de hand van een kaart of MapTour.

633

Kaarten in het veld

Als je real-time gegevens verzamelt, veldgegevens beheert, objecten inspecteert of veldonderzoek uitvoert, dan biedt GeoApps een krachtig hulpmiddel om dit werk te ondersteunen.

Je gebruikt GeoApps bijvoorbeeld voor het real-time verzamelen van gegevens of het uitvoeren van metingen en berekeningen in het veld. Je bent bijvoorbeeld buitendienstmedewerker, inspecteur of vrijwilliger.

566

GIS voor professionals

Als professionele gebruiker maak je geavanceerde kaarten en visualisaties en geo-analyses en gebruikt hiervoor meestal een desktop GIS-applicatie zoals QGIS. De kaarten die jij maakt – en eenvoudig via GeoApps publiceert - zorgen voor ruimtelijke inzichten die jouw organisatie of jouw projecten versterken en ondersteunen. Je bent bijvoorbeeld GIS-analist, GIS-manager, geo-ontwikkelaar of cartograaf.

453

What’s Next