Cyclomedia Streetsmart

Voor het opvragen van Cyclorama's

Street Smart van Cyclomedia is een interactieve viewer voor alle Cyclomedia-data: Cyclorama’s, luchtfoto’s en puntenwolken. Door het integreren van deze viewer in GeoApps heeft heeft u snel en gemakkelijk toegang tot deze data. Het betreft zowel actuele en historische beelden waardoor veranderingen kunnen worden gedetecteerd en ontwikkelingen door de jaren heen kunnen worden gevolgd.

Om Street Smart te kunnen gebruiken dient eerst een API-key en inloggegevens van Cyclomedia ingesteld te zijn binnen jouw GeoApps account. Er kan zowel gebruik gemaakt worden van de eigen API-key en inloggegevens (zoals beschikbaar gesteld door Cyclomedia aan jouw organisatie) of die van de geregistreerde gebruiker van de betreffende GeoApps viewer.

Hieronder vind je een kort stappenplan voor beide mogelijkheden:

Instellen API-key en inloggegevens door beheerder

  1. Open de GeoApps beheeromgeving en navigeer in de linker menubalk naar 'Settings'.
  2. Klik het tabblad 'Maps'.
  3. Activeer Street Smart met de API-key en inloggegevens van jouw organisatie.
19201920
  1. Klik onderaan op 'Save' waarna de ingevulde gegevens worden opgeslagen.
  2. Street Smart kan nu gebruikt worden in jouw GeoApps kaartproject(en) door in de rechter knoppenbalk het Street Smart icoon aan te klikken.

Instellen API-key en inloggegevens door gebruiker
Als beheerder dien je Street Smart eerst te activeren in jouw GeoApps account:

  1. Open de GeoApps beheeromgeving en navigeer in de linker menubalk naar 'Settings'.
  2. Klik het tabblad 'Maps'.
  3. Activeer Street Smart.
19201920
  1. De gebruiker kan nu in de GeoApps viewer het Street Smart icoon klikken om de eigen API-key en inloggegevens in te vullen.

Street Smart gebruiken

Wanneer Street Smart is geactiveerd en ingeschakeld (via de Street Smart knop aan de rechterzijde) verschijnen groene bolletjes in de kaart. Dit zijn de opnamepunten waarvan straatbeelden geraadpleegd kunnen worden. Klik op de gewenste locatie om het straatbeeld te openen.

19201920

In het venster waarin het actuele straatbeeld van de betreffende locatie wordt getoond, kan zowel genavigeerd als ingezoomd worden. Met de Time Travel functie (linksboven in het venster) kunnen tevens straatbeelden met een oudere opnamedatum bekeken worden.

19201920

Verder biedt het venster diverse handige functionaliteiten, zoals een meetfunctie (voor het meten van afstand of oppervlakte) en een knop om object informatie op te roepen.


Did this page help you?