Versie 30.1 (augustus 2023)

Verbeteringen voor externe services, user-import & darkmode startpagina

In GeoApps Release 30.1 is het gebruiken van externe services makkelijker gemaakt door verschillende automatiseringen. Ook het toevoegen van gebruikers is nu makkelijker gezien deze nu kunnen worden toegevoegd door middel van een import. Daarnaast kan er worden gezocht op adressen in kaarten binnen apps.

Bekijk onderstaand de toelichting op de nieuwe beheeromgeving en een aantal highlights van deze release. Voor een overzicht van alle wijzigingen, nieuwe functies en optimalisaties bekijk je de Releasenotes.

📘

Demo

Benieuwd naar de release en een aantal live-voorbeelden? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of de website. Wij verzorgen graag een live-demonstratie.

Verbeteringen voor externe services

Automatische pop-ups

Bij het maken van een layer op basis van een externe service worden automatisch attributen uitgelezen. Als deze attributen niet beschikbaar waren in de WMS, kon alleen een popup getoond worden als de attributen handmatig werden toegevoegd met de overeenkomende attribuutnamen. Met deze release is het mogelijk om automatisch een popup te maken op basis van deze datasets die alle attributen direct toont in de popup, zonder het handmatig overnemen van deze attributen.

Automatisch uitgelezen attributen uit de WMS van de Geomorfologische kaart van Nederland

Automatisch uitgelezen pop-up uit de WMS van de geomorfologische kaart van Nederland.

Automatische legenda's

Vanaf deze release ondersteunen we ook legenda's van externe services, ook wel bekend als de legenda via bijvoorbeeld een WMS GetLegendGraphic. Voeg een layer toe via een GetCapabilities, en daarna zal de legenda automatisch in beeld komen! Let op: voor bestaande layers zal dit niet direct werken. Met Release 31 brengen voegen we de mogelijkheid toe dit ook te gebruiken op reeds bestaande layers.

Automatische metadata

Vanaf deze release worden er ook meer metadatagegevens uit externe services uitgelezen. Zo zie je in de overview van een dataset nu ook tags en een metadata-url.

Metadata-gegevens in datasetoverzicht

Metadata-gegevens in datasetoverzicht

Importeren gebruikers

Vanaf nu is het mogelijk eenvoudig gebruikers te importeren met behulp van een csv. Deze nieuwe functie vereist mogelijk een aangepast abonnement.

Zoeken op adres in Apps

Vanaf nu kan je ook in een Map-block in de Apps gebruik maken van de adres zoekfunctie. Zorg dat je de laatste versie van de App hebt geïnstalleerd vanuit de GeoApps Store.

Zoekbalk in Widget

Zoekbalk in Widget

Startpage in darkmode

De startpage is nu in een dark mode beschikbaar! Op basis van je browserinstellingen wordt automatisch gedetecteerd of je een light of dark mode gebruikt, en de startpage past zich hier automatisch op aan.

Startpage Darkmode

Startpage in darkmode

Tekstveld bij editen in de Viewer

Vanaf nu is het mogelijk om een tekstveld te gebruiken bij het maken van formulieren in de Viewer, naast het reguliere tekstveld.

Tekstveld in een formulier

Tekstveld in een formulier

Projectomschrijvingen in beheeromgeving

Vanaf nu is het mogelijk om op een project ook een beknopte omschrijving toe te voegen in de beheeromgeving.

Projectomschrijving in de beheeromgeving

Projectomschrijving in de beheeromgeving

Roadmap

Voor Release 31 van GeoApps wordt er onder andere gewerkt aan onderstaande functionaliteiten. In Release 29 en 30 zijn hiervoor al diverse voorbereidingen getroffen. Benieuwd naar onze verdere roadmap? Neem gerust contact met ons op!

  • MapTour en Dashboard zijn nu beschikbaar via de nieuwe editor. Dit wordt ook ontwikkeld voor PraatMee.
  • Verder verbeteren van de beheeromgeving; zo zullen er nog een aantal overige pagina's en indelingen worden aangepast of vervangen.
  • Meer mogelijkheden in de Apps.
  • Eerste versie van een 3D-viewer.