Symbology

Optimale datavisualisatie

📘

Symbology

In GeoApps kunnen allerlei soorten data worden toegevoegd en gevisualiseerd. Hierbij zijn voor elk type ook verschillende typen symbologie nodig. Onderstaand vind je een overzicht van alle handleidingen rondom het instellen van symbologie voor verschillende soorten data.

🚧

Updates

In Release 30 is de beheeromgeving vernieuwd. Dit betekent dat de stappen en screenshots in de huidige handleidingen met betrekking tot symbologie in de beheeromgeving grotendeels zijn verouderd.

Inhoudelijk is er weinig veranderd en deze handleidingen zullen vaak nog steeds bruikbaar zijn. We zijn bezig de handleidingen weer up-to-date te brengen!

Symbologie instellen bij het aanmaken van een kaartlaag

Bij het publiceren van een dataset is het mogelijk te kiezen voor het configureren van een nieuwe symbologie, waarbij automatisch een Template wordt aangemaakt, welke vervolgens naar wens kan worden bewerkt. Zie hiervoor de handleiding Symbologie instellen.

Clustering

Door middel van Clustering kunnen meerdere objecten worden samengevoegd bij het uitzoomen op de kaart. Deze worden dan met een clustericoon en een label met het aantal samengevoegde objecten weergegeven. Zie de handleiding Symbologie - Clustering voor het gebruik hiervan.

Hatches

Door middel van Hatches kunnen polygonen worden weergegeven met meer dan een effen kleur of transparante opvulling. Hatches zorgen voor patronen in de opvulling van polygonen. Zie de handleiding Symbologie - Hatches voor verdere uitleg.

Icons

Door middel van Icons kan puntdata goed gevisualiseerd worden. Het is ook mogelijk IconX bestanden te uploaden en iconen te groeperen. Voor het gebruik van iconen en uploaden van IconX bestanden, zie de handleiding Symbologie - Icons.

Templates

Door middel van Symbology Templates kan de opmaak voor een kaartlaag eenvoudig hergebruikt worden. Zie de handleiding Symbologie - Templates voor het aanmaken en gebruiken hiervan.

(Custom) SLD

Door middel van een Custom kan de symbologie ook op alternatieve wijze worden ingevuld met meer variabelen. Zie de handleiding Symbologie - Custom voor het gebruiken hiervan.