PostgreSQL

Direct Connect voor PostgreSQL

De Direct Connect voor PostgreSQL-module van GeoApps biedt de mogelijkheid om direct met een eigen PostgreSQL-database te verbinden. Met deze verbinding is het mogelijk om tabellen en/of views die aangemaakt zijn in de database direct te als kaartlaag te publiceren binnen GeoApps.

Wanneer de connectie gemaakt is met de database wordt het mogelijk om van een eigen tabel of view een dataset aan te maken in GeoApps. Na het maken van een dataset kan in GeoApps deze als elke vergelijkbare databron gepubliceerd worden naar een layer, voorzien worden van styling en objectinformatie, of zelfs weer worden aangeboden als WMS-service aan derden.

Voordelen:

  • Direct data beheren vanuit je eigen database
  • Geen kopie van data meer vereist of dubbele hostingkosten
  • Geen eigen service-systeem zoals Geoserver vereist om de data te visualiseren

📘

Dekstop GIS

Via desktop GIS applicaties zoals QGIS en ArcGIS is het mogelijk om te verbinden met een PostgreSQL database. Hiermee is het mogelijk om tabellen en kaartlagen te bekijken en bewerken. Dit is handig voor het geavanceerd muteren en analyseren van je data. Momenteel is het in ArcGIS (Pro) alleen mogelijk om data te bekijken, het is niet mogelijk om data te bewerken.