Updaten dataset

Overwriten van een dataset

📘

Updaten van een dataset

In GeoApps is het mogelijk een Hosted dataset te updaten door deze te overwriten met de vernieuwde dataset om zo over de meest actuele data te beschikken.

🚧

Updaten van een dataset met child attributes

Wanneer er child attributes (documenten, afbeeldingen etc.) op de dataset zijn geconfigureerd, is het vooralsnog niet mogelijk deze te updaten. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

  1. Navigeer via Projects naar het gewenste project en ga naar Datasets om de gewenste Hosted dataset te kiezen.

  2. Selecteer 'Actions'.

  3. Selecteer Update Dataset en upload het vernieuwde bestand. Het is hierbij belangrijk om aan de volgende punten te voldoen om de Dataset te kunnen updaten:

  • De attribuutnamen en -types zijn gelijk aan die van de verouderde Dataset. Indien attribuuttypes of -namen wijzigen of er worden attributen toegevoegd of verwijderd, verschijnt er een melding ter bevestiging; deze moet eerst goedgekeurd worden.
  • De gewijzigde attributen zijn niet in gebruik op gekoppelde kaartlagen in de vorm van bijvoorbeeld een pop-up of symbologie. Indien dit het geval is, kan dit worden opgelost door de symbologie of pop-up even te ontkoppelen, de dataset te updaten, en de symbologie of pop-up opnieuw te koppelen.
Figuur 1 - Updaten van een Dataset.

Figuur 1 - Updaten van een Dataset.