Google Street View

Aanmaken van Google Street View API-key

Voordat je Google Street View kunt gebruiken in GeoApps moet je een eigen key toevoegen of opvragen bij Google. Volg de onderstaande stappen om een API-key aan te vragen.

  1. Ga naar de Google Developer Console en login met een Google-account.

  2. Als je nog geen projecten heb aangemaakt, of een nieuw project wilt aanmaken voor de code van GeoApps, voeg dan een nieuw Project toe:

  1. Ga nu naar de Bibliotheek en zoek naar 'Maps'. Voeg de 'Maps JavaScript API' en 'Street View Publish API' toe door ze in te schakelen.

  1. Ga nu naar Inloggegevens en maak een API-sleutel voor het (aangemaakte) project in stap 2. Er wordt een key aangemaakt die je kunt gebruiken in GeoApps. Optioneel kun je bepaalde (beveiligings)beperkingen toevoegen aan de key.

Je kunt de API voor Street View niet ongelimiteerd gebruiken. Zorg dat er ook betaalgegevens zijn gekoppeld aan de API-key binnen het Google Cloud Project: https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable
Voor meer informatie zie: https://developers.google.com/maps/gmp-get-started
Voor prijzen en voorwaarden de website van Google.

Street View activeren in GeoApps

  1. Ga naar de beheeromgeving van GeoApps en kies in het linkermenu voor Settings.
  2. Vul de Google API Key in en vink Enabled aan.
  3. Selecteer 'Save'.

Street View kan nu voor alle kaarten worden ingeschakeld. Street View is te benaderen via de knop aan de rechterzijde. Door vervolgens in de kaart te klikken wordt de overlay geopend.