Tekenbare kaartlagen

Nog interactievere kaartprojecten

📘

Tekenbare kaartlagen

In GeoApps is het mogelijk om de interactiviteit van je kaartproject te optimaliseren door gebruik te maken van tekenbare kaartlagen. Hiermee geef je de eindgebruiker de mogelijkheid objecten in te tekenen en gegevens in te voeren, zonder dat de gebruiker toegang nodig heeft tot de beheeromgeving. Onderstaand vind je een overzicht van alle handleidingen rondom het instellen van tekenbare kaartlagen.

Tekenbare kaartlaag maken

Alvorens je een tekenbare kaartlaag kunt publiceren en hier gebruik van kunt maken, dient er een lege dataset ingesteld te worden. Zie de handleiding Tekenbare kaartlaag maken voor alle uitleg over het instellen hiervan en de eventuele mogelijkheden wat betreft het toevoegen van bestanden, dropdownlijsten en templates.

Definition Query instellen

Door middel van een Definition Query bestaat de mogelijkheid om gebruikers in de Viewer nieuwe objecten in te laten tekenen volgens gewenste instellen. Bijvoorbeeld wanneer er enkel in één gemeente getekend dient te worden. Zie de handleiding Tekenen - Definition Query instellen voor uitleg over het instellen hiervan.

Notificaties

Tevens is het mogelijk notificaties in te stellen, waardoor geselecteerde gebruikers een e-mail ontvangen, zodra een tekenbare kaartlaag gewijzigd wordt. Zie de handleiding Tekenen - Notificaties voor uitleg over het instellen hiervan.

Objecten kopiëren naar kaartlaag

Het is met de tekenmodule ook mogelijk objecten te kopiëren vanuit de ene naar de andere kaartlaag. Wel zijn hier een aantal voorwaarden voor. Zie hiervoor de handleiding Tekenen - Objecten kopiëren.