Introductie GeoApps

Snel aan de slag met GeoApps!

Over MapGear

GeoApps is een product van MapGear B.V..

MapGear is een jong en innovatief geo-ICT bedrijf. Met een klein en gespecialiseerd team ontwikkelen wij unieke webapplicaties met interactieve kaarten, zoals bijvoorbeeld de Duurzaamheidskaart. Ook ontwikkelen wij standaard- en maatwerk kaartapplicaties voor de professionele markt. Onze oplossingen, waarin eenvoud en toegankelijkheid centraal staan, worden ingezet in diverse sectoren door ruim 250 opdrachtgevers in Nederland en België. Kijk vooral even rond op de website voor meer informatie over MapGear en onze solutions.

Over GeoApps

Het innovatieve kaartplatform GeoApps biedt alle tools om geodata online te publiceren als attractieve kaartviewer of embed in uw website of applicatie. De viewer is zeer gebruiksvriendelijk en volledig aanpasbaar aan uw wensen qua vormgeving en huisstijl. Met de intuïtieve beheeromgeving beheert u eenvoudig al uw projecten en kaarten. GeoApps is standaard rijk gevuld met diverse kleurentemplates, stijlbibliotheken en functionaliteiten. Hierdoor is elk kaartproject snel gerealiseerd – of het nu gaat om een eenvoudige kaart of een complex project met vele themakaarten en gebruikers. Bekijk de GeoApps website voor meer informatie of kijk even rond in het blog om meer te weten te komen over hoe GeoApps wordt gebruikt.

Bent u geïnteresseerd in geodata waar u direct zelf mee aan de slag kunt? Bekijk dan onze MapServices met betrekking tot o.a. postcodegebieden, duurzaamheid en gebouwinformatie.

Structuur GeoApps

GeoApps werkt met verschillende Apps, waaronder de GeoApps Viewer; een innovatieve en gebruiksvriendelijke viewer met alle nodige functies voor het raadplegen en analyseren van kaarten.

Deze Apps worden aangestuurd vanuit de GeoApps Manager; een complete beheeromgeving om eenvoudig kaartprojecten in te richten en online beschikbaar te stellen.

De beheeromgeving van GeoApps is ontworpen met een GIS-systeem als referentie. In de omgeving zit een gestapelde architectuur, waarbij veel onderdelen afhankelijk zijn van elkaar. Hieronder staat per hoofdonderdeel kort omschreven wat het is, en wat je hier kan instellen. Onder de kopjes 'projecten' en 'manager' in de menubalk zijn alle handleidingen te vinden.

Datasets

De onderste laag van het GeoApps-systeem is het beheer van data. Dit is volledig ondergebracht onder het menu-onderdeel Datasets. Hier kan data geüpload, gedownload en bijgewerkt worden. Daarnaast wordt metadata hier gekoppeld aan de bijbehorende data en kunnen eventueel extra attributen worden aangemaakt. Indien gebruik gemaakt wordt van externe databronnen (bijvoorbeeld een PDOK luchtfoto) dan is het mogelijk op deze plek ook deze services toe te voegen of de connectie met deze data bij te werken. Zie hiervoor de handleidingen onder Datasets.

Layers

Alle instellingen rondom visualisatie en presentatie van de datasets is terug te vinden op het niveau van kaartlagen. Hierbij kan gedacht worden aan welke kleur objecten op de kaart moeten krijgen, of er geklikt mag worden op objecten en hoe deze pop-ups worden weergegeven. Zie hiervoor de handleidingen onder Kaartlagen.

Maps

Uiteindelijk is het doel om één of meerdere kaartlagen gezamenlijk te presenteren in een kaart, oftewel een Map. In GeoApps kan een Map bestaan uit één of meerdere themakaarten, waarmee data gegroepeerd kan worden en eenvoudig geschakeld kan worden tussen hoofdthema's. Zie hiervoor de handleidingen onder Kaartinstellingen.

Workspaces

Mocht het gewenst zijn om een kaart te presenteren in bijvoorbeeld een andere huisstijl, dan is dit mogelijk via Workspaces. Per Workspace kan de volledige template weer opnieuw gestyled worden, waarmee het mogelijk is de gebruikersomgeving te voorzien van het logo van bijvoorbeeld een klant of project, en bijpassende kleuren uit te kiezen. Zie hiervoor de handleiding Workspaces.

Apps

In GeoApps kun je eenvoudig Apps maken. Maak eenvoudig een presentatie van je kaarten met MapTour of zet een PraatMee-omgeving op t.b.v. burgerparticipatie. Visualiseer je je data liever in grafieken? In een handomdraai zet je een Dashboard in elkaar. Ook kun je zelf verder ontwikkelen met de huidige frameworks. Zie de handleidingen onder Apps voor meer informatie.

Projects

In GeoApps kan gebruik worden gemaakt van projecten om alle onderdelen, kaarten en apps bij elkaar te groeperen. Alle objecten binnen GeoApps kunnen worden gekoppeld aan een project. Projecten functioneren in GeoApps vergelijkbaar aan mappen.

Integraties

Het GeoApps platform biedt diverse integraties. Door te integreren met andere applicaties is het mogelijk om je werkproces te optimaliseren, efficiënt data te delen tussen verschillende systemen en functionaliteiten van het platform te vergroten. Zo bieden integraties de mogelijkheid om bijvoorbeeld realtime data uit andere systemen te koppelen of veelgebruikte straat- en luchtbeelden te bekijken. De integraties binnen het GeoApps-platform worden met regelmaat uitgebreid, mede op basis van klantfeedback. Mis je een integratie? Laat het ons dan weten. We onderzoeken dan gezamenlijk de mogelijkheden. Als je zelf handig bent kan je deze natuurlijk ook zelf bouwen met onze API’s.

Bekijk deze pagina voor een overzicht van alle integraties die GeoApps biedt, of scroll in de menubalk naar het kopje 'Integraties' voor handleidingen over het gebruik.

Aan de slag!

Met de tutorials word je snel bekend met hoe GeoApps werkt en hoe je alle functies efficiënt en optimaal gebruikt.

Begin bij 1 Maak een nieuw project en volg de tutorials op volgorde om alle basisfuncties van GeoApps te leren gebruiken.