Versie 24 (Highlights)

november 2020

GeoApps versie 24 biedt tal van nieuwe en innovatieve functionaliteiten voor professioneel kaartgebruik. Zowel beheerders als eindgebruikers van kaartprojecten kunnen gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van databeheer, kaartpresentaties en slimme integraties in GeoApps.

Bekijk de Releasenotes ] voor een overzicht van alle wijzigingen, nieuwe functies en optimalisaties in GeoApps. Hieronder lichten wij de belangrijkste nieuwe functionaliteiten nadertoe.

📘

Release Webinar

Benieuwd naar de release en een aantal live-voorbeelden? Bekijk hier hier de video van onze release-webinar van 17-11-2020: Release Webinar
Verdere vragen? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar Support of bel naar 0570-74 60 78.

Databeheer via de kaartviewer

De meeste (eind)gebruikers van GeoApps vinden het belangrijk om op een eenvoudige manier hun data, kaartlagen en kaarten te kunnen beheren. Om dit werk zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben we nu de belangrijkste databeheer functies toegankelijk gemaakt in de GeoApps kaartviewer. Het openen van de afzonderlijke GeoApps beheeromgeving is voor deze functies dus niet meer nodig. Voor alle overige beheerfuncties van GeoApps blijft de beheeromgeving uiteraard volledig beschikbaar voor beheerders (met bij voorkeur de nodige GIS-kennis en/of een beheertraining). Hiermee wordt kaartbeheer dus ook toegankelijk voor eindgebruikers en zetten we de eerste stap naar een nieuwe en efficiënte manier van kaarten maken.

Upload kaartbestanden (zoals shapefile of DXF) bijvoorbeeld direct - via drag-and-drop - in de kaartviewer. Pas eenvoudig de naam of legenda van de nieuwe kaartlaag aan en stel de gewenste kleuren in. Het is nu eenvoudig mogelijk via de GeoApps kaartviewer.

1761

Bewerkmodus in kaartviewer

Door de introductie van databeheer via de kaartviewer zetten we een eerste stap om het voor beheerders eenvoudiger te maken om kaarten te beheren. In aankomende releases zullen deze functionaliteiten in de kaartviewer verder worden uitgebreid, denk bijvoorbeeld aan:

  • ondersteuning van meerdere bestandsformaten en externe kaartservices
  • instellen van informatieve pop-ups
  • direct uitnodigen van nieuwe kaartgebruikers
    Ook voor deze functies is het openen van de separate beheeromgeving daarna niet meer nodig.

Databeheer is beschikbaar voor de alle beheerders van GeoApps. Het is tevens mogelijk om als beheerder specifieke gebruikers rechten te geven om via de kaart data te mogen uploaden naar een vooraf ingestelde folder.

Voor een uitgebreide beschrijving en handleiding zie Databeheer via de kaartviewer ]

MapTour

Met MapTour introduceren we een nieuwe manier om je kaarten online te presenteren. Presenteer bijvoorbeeld een lopend of afgerond project met foto's, teksten en kaarten. Op deze manier kun je alle informatie voor een kaartproject presenteren op een mooie en overzichtelijke manier.

1661

Maptour voor presentatie van kaarten, afbeeldingen en teksten

Als beheerder kun je eenvoudig een MapTour indelen als aantrekkelijk verhaal met meerdere hoofdstukken (schermen) en per scherm instellen hoe kaarten, foto's en teksten worden gepresenteerd. Kies bijvoorbeeld een startscherm met een introductie (kaart met toelichtende tekst) van jouw projectgebied. Of kies voor een aantrekkelijke foto met een korte omschrijving. Als beheerder bepaal je zelf de layout van jouw MapTour en voeg je reeds bestaande kaarten in GeoApps eenvoudig toe.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk voor een uitgebreide beschrijving en handleiding MapTour

GeoApps Fieldwork

Met GeoApps Fieldwork breiden we de tekenmodule van GeoApps uit met de ondersteuning van externe GPS-apparaten. Hierdoor is het nu mogelijk om als veldmedewerker objecten (zoals lijnobjecten of gebieden) in te winnen met hoge GPS-nauwkeurigheid. De ingewonnen objecten worden direct opgeslagen in het vooraf gedefinieerde GeoApps kaartproject. Zie voor beschrijving en werkwijze GeoApps Fieldwork ]

1656

Verbind een extern GPS-apparaat met GeoApps

Favorieten, Action links en Integraties

Favorieten op de kaart
Maak favoriete locaties of gebieden eenvoudig inzichtelijk via de kaart. Kies de dataset die de favoriete locaties of gebieden bevat en voeg ze toe als icoon in de kaart, inclusief tekstlabel. Daarna zijn deze door elke kaartgebruiker eenvoudig op te roepen met het menu-item Favorieten. Zie voor een beschrijving Favorieten toevoegen aan de Map ]

Action Links
Maak koppelingen met eigen applicaties met behulp van de nieuwe Action-links functionaliteit. Voeg eenvoudig één of meerdere knoppen toe aan jouw kaart pop-ups. Na het aanklikken van een object kan direct de bijbehorende informatie worden geraadpleegd in gekoppelde websites, online diensten (bv. YouTube) en/of integraties van applicaties zoals Appeee. Stel als beheerder het attribuut op dat de attribuutwaarde (ID) bevat om de juiste, unieke link te leggen. Zie voor een beschrijving Action-links ]

Integraties
Gebruik nu de FME GeoApps-writer om direct datasets weg te schrijven naar GeoApps. Informeer naar de mogelijkheden.


What’s Next

Een overzicht van alle wijzigingen is beschikbaar in de releasenotes