Versie 28 (april 2022)

Uitbreidingen voor zoeken in de kaart, de KIK-inzage en mobiele weergave

In GeoApps Release 28 leggen we de focus op optimalisaties in de beheeromgeving en verbeteringen in performance. Daarnaast zijn functionaliteiten uit Release 27 verder verbeterd en voegen we verschillende nieuwe integraties toe zoals de KIK-inzage en de PDOK locatieserver.

Bekijk onderstaand een aantal highlights van deze release. Voor een overzicht van alle wijzigingen, nieuwe functies en optimalisaties bekijk je de Releasenotes.

📘

Demo

Benieuwd naar de release en een aantal live-voorbeelden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij verzorgen graag een live-demonstratie.

Uitgebreid zoeken

Het was al mogelijk om in de kaart te zoeken op een adres uit de BAG. We hebben nu de mogelijkheden uitgebreid waarmee het mogelijk wordt om te zoeken naar percelen, wegen uit het NWB en CBS-buurten. Als beheerder kun je zelf bepalen op welke onderwerpen gebruikers kunnen zoeken. Maak je een kaart van een projectgebied of gemeente? Beperk dan je zoekresultaten door de resultaten te filteren. Voor een kaart van de gemeente Deventer vindt je zo ook alleen maar zoekresultaten uit Deventer.

Voor het instellen van de PDOK locatieserver bekijk je de handleiding PDOK Locatieserver

1917

Zoek naar percelen, NWB-wegen of CBS-buurten.

Eigendomsinformatie KIK-inzage

Eigendomsinformatie van percelen bekijken in GeoApps? Het is nu mogelijk met de integratie van de Kadaster KIK-inzage. Vraag eigendomsinformatie op voor percelen en bekijk de rapportage van het Kadaster direct via de kaart.

Er zijn kosten verbonden aan het opvragen van eigendomsgegevens. Hiervoor is een Mijn Kadaster account vereist. Voor het instellen van KIK-inzage zie de handleiding Kik-inzage.

1915

Opvragen van eigendomsgegevens en rapportage

Verbeteringen voor mobiele weergave

GeoApps wordt steeds meer gebruikt in de mobiele weergave op smartphones. Dit vraagt om verschillende verbeteringen en toevoegingen. In deze release hebben we diverse functionaliteiten toegevoegd waaronder:

  • Zoek op een adres in de kaart
  • Maak gebruik van obliek- en straatbeelden
  • Bewerk objecten in de kaart
  • Optimalisaties voor het gebruik van de MapTour
2550

Zoek op adres, bekijk obliekbeelden, bewerken objecten in de kaart en bekijk een MapTour

Gebruikersvragen?

Voor het delen van nieuws en updates bieden we sinds kort een integratie met Beamer. Hiermee houden we je op de hoogte van de laatste GeoApps updates. Beheerders krijgen automatisch een melding of bekijk de website. Ideen voor nieuwe functionaliteiten in GeoApps? Plaats ook direct je Feature Request!

Chat nu eenvoudig met een GeoApps medewerker en krijg direct antwoord op je vragen. Deze mogelijkheid is beschikbaar bij het inloggen in GeoApps en voor beheerders (rechtsonder via het praatwolkje). Bekijk ook direct handige documentatie en de status van alle GeoApps services.

1922

We helpen nu nog sneller en beter met nieuwe contactmogelijkheden!

En verder?

Gebruik Google Analytics voor bezoekersstatistieken van kaarten.