Versie 27 (Highlights)

GeoApps versie 27 biedt tal van nieuwe en innovatieve functionaliteiten voor professioneel kaartgebruik. Zowel beheerders als eindgebruikers van kaartprojecten kunnen gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van databeheer, kaartpresentaties en slimme integraties in GeoApps.

Bekijk onderstaand een aantal highlights van deze release. Voor een overzicht van alle wijzigingen, nieuwe functies en optimalisaties bekijk je de Releasenotes

📘

Release

Benieuwd naar de release en een aantal live-voorbeelden? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar Support of bel naar 0570-74 60 78. Wij verzorgen graag een live-demonstratie.

Direct Connect en tekenmodule

Met Direct Connect bieden we de mogelijkheid om direct met een eigen database te verbinden. Met deze verbinding is het mogelijk om tabellen en/of views die aangemaakt zijn in de database direct te als kaartlaag te publiceren binnen GeoApps.

Wanneer de connectie gemaakt is met de database wordt het mogelijk om van een eigen tabel of view een dataset aan te maken in GeoApps. Na het maken van een dataset kan in GeoApps deze als elke vergelijkbare databron gepubliceerd worden naar een layer, voorzien worden van styling en objectinformatie, of zelfs weer worden aangeboden als WMS-service aan derden. Momenteel bieden we ondersteuning voor PostgreSQL. Andere aanbieders zullen in de toekomst volgen.

Voordelen:

  • Direct data beheren vanuit je eigen database
  • Geen kopie van data meer vereist of dubbele hostingkosten
  • Geen eigen service-systeem zoals Geoserver vereist om de data te visualiseren
  • Direct wijzigen van data met alle beschikbare tekenfunctionaliteit binnen GeoApps (Preview)

Splitsen objecten
Naast de standaard tekenfunctionaliteiten zoals het verplaatsen van objecten en aanpassen van vertices is het nu ook mogelijk om objecten te splitsen. Splits polygonen of lijnen met behoud van attribuutinformatie. Zo kun je eenvoudig objecten naar wens opdelen in meerdere objecten.

1860

Splitsen van object op een Direct Connect kaartlaag

Adressen zoeken in België

Voor belgische kaarten die gebruik maken van de Lambert projectie kan nu ook op adressen worden gezocht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de CRAB-service uit Vlaanderen.

1710

Zoek op adressen in Vlaanderen

GeoApps Fieldwork

Met GeoApps Fieldwork breiden we de tekenmodule van GeoApps uit met de ondersteuning van externe GPS-apparaten. Hierdoor is het nu mogelijk om als veldmedewerker objecten (zoals lijnobjecten of gebieden) in te winnen met hoge GPS-nauwkeurigheid. De ingewonnen objecten worden direct opgeslagen in het vooraf gedefinieerde GeoApps kaartproject. Voor een demo zie de korte video. Deze functionaliteit is beschikbaar op aanvraag. Ondersteuning voor diverse merken GPS landmeetapparatuur is in ontwikkeling. Informeer naar de mogelijkheden.

1708

GeoApps Fieldwork voor intekenen van objecten met hoge nauwkeurigheid

Analyses

Maak nu gebruik van themanamen. De verschillende resultaten in het analysevenster kunnen daarmee netjes worden ingedeeld op thema. Ook een toevoeging voor uw analyses? Informeer naar de mogelijkheden.

1868

Analyseresultaten worden overzichtelijk met het toevoegen van folders

MapTour

Sinds de introductie van de MapTour breiden we de functionaliteit elke release verder uit en zorgen we voor een stabielere en gebruiksvriendelijkere MapTour. In deze release voegen we extra indeling toe. Nu kan er gekozen worden voor 3 elementen naast elkaar. Ideaal om twee kaarten met elkaar te vergelijken en te begeleiden met tekst.

Bekijk een demo van de MapTour over mobiliteit in tijden van Corona.

1920

Nieuwe indeling MapTour

Roadmap

Voor de volgende release van GeoApps wordt er onder andere gewerkt aan onderstaande functionaliteiten. In release 27 zijn hiervoor al diverse voorbereidingen getroffen. Benieuwd naar onze verder roadmap? Neem gerust contact met ons op!

Met de ontwikkeling van Apps wordt, naast de MapTour en Praatmee, ook de kaartviewer beschikbaar gesteld als App. Hiermee wordt het mogelijk om op maat gemaakte kaartviewers in te richten met precies de functionaliteit die jouw gebruikers wensen. Hiermee kunnen we ook nieuwe, reeds ontwikkelde, functionaliteiten toevoegen zoals het highlighten van objecten in de kaart en het eenvoudig opvragen van de extent van gefilterde objecten. Binnenkort zal meer informatie volgen over deze nieuwe Apps.

Een nieuwe versie van Praatmee in de stijl van de MapTour. Maak en beheer zelf uw Praatmee projecten.

1616

Update van Praatmee

Met de ontwikkeling van dashboards is het analyseren en presenteren van data nog eenvoudiger. Maak een dashboard als app of voeg dashboard elementen toe aan uw huidige kaartprojecten. Dashboard komt beschikbaar in het voorjaar van 2022 voor alle gebruikers van GeoApps.

Met slimme formulieren en lijsten wordt het eenvoudiger om data te filteren en tonen aan gebruikers. Met slimme formulieren kunnen, op basis van afhankelijkheden, eenvoudig (teken)formulieren worden geconfigureerd om objecten te bevragen en/of wijzigen.

Introductie van extensies. Maak gebruik van verschillende GeoApps extensies of maak zelf een extensie. Met de Google Analytics extensie kun je eenvoudig bezoekersstatistieken inzichtelijk maken van je kaartprojecten.

Met het Activity Log worden processen en foutmeldingen gelogd en inzichtelijk voor beheerders. Zo kunnen voortgang van processen (zoals download, kopie-acties, analyses) gelogd worden en worden foutmeldingen inzichtelijker.