Versie 19 (Highlights)

mei 2019

Highlights en aandachtspunten

Versie 19 brengt weer vele wijzigingen, verbeteringen en optimalisaties voor GeoApps. Naast de vele bugfixes en kleine verbeteringen willen we onderstaande features graag extra bij u onder de aandacht brengen waarmee nog betere en mooiere kaarten gemaakt kunnen worden.

📘

Voor een volledig overzicht van wijzigingen ga je naar de Release notes

Wereldwijde kaartprojecties en meerdere talen

Maak nu gebruik van elke gewenste landelijke, Europese of wereldwijde kaartprojectie. Visualiseer uw data buiten Nederland en maak gebruik van alle bestaande functionaliteiten van GeoApps zoals het filteren en tekenen van objecten. Daarnaast gebruik je de kaart nu in je gewenste taal zoals Engels, Frans en Duits.

Via de instellingen in de beheeromgeving kunt u een standaard kaartprojectie instellen of per kaart een wisselende projectie. Voor een demo ga je naar GeoApps - Maps

1917

Filter op datum

Stel (vooraf gedefinieerde) regels in om je data te filteren op bijvoorbeeld thema, bouwjaar of beschikbaarheid. Hiermee kun je on the fly zoeken en filteren op je data met bijbehorende dropdowns. En in de laatste versie kun je ook data (mits deze een datumveld bevat) eenvoudig filteren op datum, met behulp van een ingebouwde kalender functie.

1918

Filter op alle attributen, een selectie of maak een vooraf gedefinieerde lijst zodat je efficient gebruik kunt maken van de filtermogelijkheden. Lees de How To om je eigen filers in te stellen.

Mask

Met behulp van de nieuwe mask-functie laat u in uw kaartproject alleen het gebied zien die u daadwerkelijk in kaart wilt brengen. Zo kan het kaartgebied eenvoudig beperkt worden tot uw zelf instelbare projectgrens , waarna de informatie buiten het projectgebied automatisch wordt verborgen.

1919

Verdere verbeteringen in kaartviewer

Toon nu via de rechtermuisknop ook het dichtstbijzijnde adres (beschikbaar voor Nederland en Belgie ). Daarnaast download je (gefilterde) kaartlagen als Excel-bestand of Shapefile. Beheerders kunnen bepalen welke gebruikers kaartlagen mogen downloaden.

1917

Kopieren van kaarten en kaartlagen

Een nieuwe functie om uw ingerichte kaartviewer(s) eenvoudig te kopiëren (of exporteren naar een andere GeoApps-omgeving) van het ene naar het andere project met (optioneel) het behoud van de aanwezige kaartlagen. Met deze functie kunt u ingerichte kaartconfiguraties hergebruiken voor meerdere projecten. Pas de locatie en querys aan en het configureren van een nieuwe kaart is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Of kopieer uw layer(s) desgewenst met of zonder de achterliggende dataset. Een eenvoudige functie voor het hergebruik van kaartlagen in een ander project met behoud van alle instellingen, symbologie en object-informatie.

Introductie van Wizards

Met de introductie van Wizards kun je nu stapsgewijs je huisstijl inrichten. In een nieuw ontwerp maak je kennis met de wizard:

  • 'Creëer je huisstijl': stelt u in enkele stappen eenvoudig de gewenste huisstijl van uw kaartviewer in. Maak gebruik van aantrekkelijke, kant-en-klare huisstijlen of stel een eigen huisstijl in met zelf gekozen kleuren. Upload desgewenst uw eigen logo. (Ook beschikbaar via het menu 'Workspaces')
1916

Verbeterde beveiliging met 2-staps verificatie

GeoApps biedt nu 2-staps verificatie voor het nog beter beveiligen van de data in uw kaartproject. Beveiligd inloggen (via een authenticator app op uw smartphone) is instelbaar door de beheerder. U kunt de optie vinden via 'Settings'. 2-staps verificatie wordt gefaseerd uitgerold, zodra uw omgeving wordt geüpdatet brengen we u op de hoogte.