Toevoegen van bestanden

šŸ“˜

Toevoegen van bestanden

In GeoApps bestaat de mogelijkheid bestanden toe te voegen aan objecten door middel van pop-ups. Deze functie kan op verschillende manieren van pas komen; denk aan afbeeldingen die de omgeving tonen bij een object in de kaart of PDF-rapporten van brandveiligheidsinspecties bij panden die uit de pop-ups gedownload moeten kunnen worden.

Er zijn 2 manieren om deze functie te gebruiken. De voorkeur is in principe afhankelijk van wie de bestanden moet toevoegen. Indien dit een eindgebruiker is zul je dit via de Viewer willen doen, indien dit een beheerder is zijn beide mogelijk.

Toevoegen van bestanden via de beheeromgeving

Op deze manier kunnen bestanden als bulk worden toegevoegd aan een attribuut, waarbij deze direct aan de juiste waardes worden gekoppeld. Dit kan handig zijn bij een grote hoeveelheid afbeeldingen, die bijvoorbeeld aan een plaatsnaam moeten worden gekoppeld. Toevoegen van bestanden - Beheeromgeving voor uitleg over hoe dit werkt.

Toevoegen van bestanden via de Viewer

Op deze manier kunnen eindgebruikers van GeoApps zelf eenvoudig bestanden toevoegen via pop-ups in de Viewer. Dit is ideaal als het gewenst is de eindgebruiker bestanden te laten toevoegen, zonder deze toegang te geven tot de beheeromgeving. Zie de handleiding Toevoegen van bestanden - Viewer voor uitleg over hoe dit dient te worden ingesteld en hoe dit werkt voor de eindgebruiker.