Versie 23 (Releasenotes)

Filteren, verbeterd zoeken en verbeteringen voor beheer

Kaartviewer

 • Het is nu mogelijk om eenvoudig kaartlagen te filteren door gebruik te maken van de ingestelde legenda. Klik op een legenda-item en de kaartlaag toont alleen het betreffende legenda-item. Let op: het kan zijn dat op reeds bestaande kaartlagen het filteren nog niet werkt. Activeer hiervoor in de beheeromgeving de domain list op het dataset-attribuut.
 • Zoeken naar adressen is geoptimaliseerd en uitgebreid. We maken nu gebruik van de PDOK Locatieserver voor het zoeken van nederlandse adressen in de BAG. Hiermee kun je nu altijd zoeken naar actuele adressen. Hiermee bereiden we ons ook voor op de uitgebreide verdere mogelijkheden zoals het zoeken binnen een geografisch gebied of zoeken in andere databronnen.
 • Als je kaarten maken met data buiten Nederland kun je nu ook zoeken naar adressen in Europa. We maken hiervoor gebruik van OpenStreetMap. Per kaart kan je instellen of je gebruik wilt maken van zoeken in Nederland of zoeken in Europa.
 • Bij het downloaden van kaartlagen, als Excel of Shapefile, worden nu ook de bestandsnamen getoond van gekoppelde bestanden zoals een PDF of foto.
 • Uploaden en configureren van data via de kaartviewer. Het maken van kaarten in GeoApps wordt steeds eenvoudiger en we zetten nu een volgende stap. Je kunt nu je Shapefile of DXF-bestand eenvoudig uploaden via de databeheer-module in de kaartviewer. Upload je data en de kaartlaag wordt automatisch toegevoegd aan de kaart.

📘

Dit betreft beta-functionaliteit en is nog in ontwikkeling. Wilt u alvast een eerste idee krijgen van de databaheer-module in de kaartiewer? Neem dan contact met ons op, we kunnen in overleg de functionaliteit voor u activeren. We blijven de komende tijd functionaliteit toevoegen zoals het instellen van symbologie en de pop-up.

 • In de kaartviewer hebben we het opties paneel hernoemd naar instellingen.
 • Bij de weergave van Cyclomedia Streetsmart worden nu ook de fotolocaties getoond op de kaart. Bij het klikken op een fotolocatie wordt de betreffende foto getoond.

Maps

 • Er zijn verschillende bugfixes en optimalisaties doorgevoerd voor het kopieren en exporteren van kaarten. Hiermee bieden we nog meer mogelijkheden om eenvoudig kaarten te maken.

Printen

We hebben verschillende bugfixes en optimalisaties doorgevoerd voor het printen:

 • een filter toegepast op één of meerdere kaartlagen? Nu wordt alleen het gefilterde deel van de kaarlaag in de pdf opgenomen.
 • in de legenda wordt nu ook de buitenlijn getoond van legenda-items.
 • maak je gebruik van een mask voor het aangeven van je projectgebied of afschermen van data?Ook het mask wordt nu opgenomen in de pdf.
 • ook WFS kaartlagen, zoals tekenbare kaartlagen worden opgenomen in de PDF.

Datasets en Layers

 • We hebben de workflow verbeterd voor het aanmaken van een kaartlaag. Na het uploaden van een Shapefile wordt nu direct een kaartlaag gepubliceerd. Bij het publiceren heb je verschillende mogelijkheden om direct de juiste symbologie in te stellen. Na het aanmaken van de kaartlaag wordt de object-informatie direct geactiveerd en voeg je alleen de kaartlaag nog toe aan de gewenste kaart.
 • Er zijn verschillende bugfixes en optimalisaties doorgevoerd voor het joinen van datasets. Dit betreft voornamelijk verbetering bij het tekenen in de kaart.
 • Het wordt mogelijk om een eigen database te koppelen aan uw GeoApps-omgeving. Zo heeft u de data in eigen beheer en is het mogelijk de data te visualiseren via GeoApps. Op dit moment bieden we de ondersteuning voor Postgres. Dit betreft nog beta-functionaliteit en wordt op aanvraag beschikbaar gesteld. Interesse en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Usage

 • Het gebruikersoverzicht is vernieuwd en vereenvoudigd. Bekijk nu een simpel ,accuraat en actueel overzicht van het gebruik van apps, kaarten, opslag en gebruikers. Deze update wordt gefaseerd beschikbaar gesteld.

Security

 • We zetten een eerste stap met Single Sing-On. Hiermee kun je als gebruiker eenvoudig en veilig inloggen op GeoApps via je bedrijfsaccount. Dit betreft nog beta-functionaliteit en wordt op aanvraag beschikbaar gesteld. Interesse en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.