Favoriete locaties vanuit datasets

Maak op een geautomatiseerde wijze favoriete locaties aan op basis van een dataset

📘

Bookmarks toevoegen vanuit Dataset

Met favorieten uit een dataset kunnen locaties worden aangemaakt vanuit alle objecten in een dataset. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je reeds beschikt over een dataset met projectlocaties en deze op een geautomatiseerde manier wilt toevoegen als favorieten in de kaart. De Favorieten kunnen opgebouwd worden met datasets die punten, lijnen of vlakken bevatten. Indien nodig wordt het middelpunt van een object bepaald en als favoriet op de kaart geplot.

Ga naar de gewenste kaart in de beheeromgeving. Zie Figuur 1.

  1. Kies voor de tab Bookmarks.
  2. Klik op +Add om een dataset toe te voegen.
16351635

Figuur 1 - Aanmaken favorieten op basis van dataset.

Voor het aanmaken van de favorieten zijn een aantal instellingen vereist. Zie Figuur 2.

  1. Kies de gewenste dataset.
  2. Voor het tonen van de gewenste titels in de kaart kunnen we een label toepassen. Hiervoor kunnen bestaande attribuutwaarden worden gebruikt. Gebruik hiervoor de attribuutnaam tussen blokhaken: [attribuutnaam]. In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van: [naam] - [bron_id].
  3. Kies het gewenste zoomniveau (0-18), waar naartoe gezoomd dient te worden wanneer een favoriet in de kaart wordt geselecteerd.
  4. Klik op Update om de favorieten aan te maken.
16441644

Figuur 2 - Toevoegen van dataset.

Voor het tonen van de favorieten wordt een icoon gebruikt en een label in de kaart. Hiervoor kunnen de instellingen aangepast worden door te klikken op 'Edit Icon' en/of 'Edit Label'. Zie Figuur 3.

16271627

Figuur 3 - Aangemaakte dataset en te wijzigen instellingen voor iconen en labels.

Bij het wijzigen van een label verschijnt het scherm in Figuur 4.

Hierbij zijn de volgende instellingen aan te passen:
Font Size: bepaalt de grootte van het label.
Font Color: geeft de kleur van het label aan.
Offset: optioneel kan gekozen worden voor een andere plaatsing van het label door een offset in te stellen. Hierbij kan je label in de x-as en de y-as verplaatsen.
Anchor: geeft de positie aan van het label t.o.v. het object.
Lock Rotation: blokkeert de rotatie van het label indien de kaart wordt geroteerd
Rotation Type (Degrees): optioneel kan een rotatie van het label worden toegepast in graden (0 -360)
Rotation Type (Dataset Attributes): hierbij kan gekozen worden een attribuut in de dataset, welke op basis van het getal in het attribuut de rotatie bepaalt van een object.

15851585

Figuur 4 - Wijzigen van tekstlabels.

Het resultaat in de kaart is zichtbaar in Figuur 5. Na het aanmaken van favorieten wordt een extra menubalk in de kaartviewer toegevoegd, Favorieten. Bij het klikken op de menubalk worden alle favorieten als icoon op de kaart gezet. De favorieten kunnen aan de linkerkant aangeklikt worden en er wordt naar de betreffende locatie ingezoomd.

Het voordeel van favorieten op basis van een dataset is dat bij een onderliggende update van de dataset ook automatisch de favorieten zullen worden aangepast. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe projectlocaties bij zijn gekomen.

19121912

Figuur 5- Favorieten in de kaart op basis van een dataset.


Did this page help you?