Versie 23 (Highlights)

Mei 2020

Highlights en aandachtspunten

In versie 23 hebben we tal van nieuwe functionaliteiten voor u beschikbaar. Zowel voor beheerders als eindgebruikers bieden we nieuwe mogelijkheden op het gebied van databeheer, filteren, zoeken en beveiliging. In de changelog vindt u een overzicht van alle wijzigingen en onderstaand lichten we een aantal nieuwe functionaliteiten verder uit.

📘

Heeft u interesse in een live-demo van de nieuwe release? Neem gerust contact met ons op door te mailen naar Support of bel naar 0570-74 60 78. Wij verzorgen dan vrijblijvend een afspraak op afstand.

Eenvoudig filteren van data via de legenda

Het is nu mogelijk om eenvoudig kaartlagen te filteren door gebruik te maken van de ingestelde legenda. Klik op een legenda-item en de kaartlaag toont alleen het betreffende legenda-item. Zo is het voor iedere gebruiker eenvoudig om direct inzicht te krijgen in de verschillende vooraf ingestelde categorieën.

15661566

Uitgebreide mogelijkheden voor het zoeken naar adressen

Het zoeken naar adressen is geoptimaliseerd en uitgebreid. We maken nu gebruik van de PDOK Locatieserver voor het zoeken van nederlandse adressen in de BAG. Hiermee kun je nu altijd zoeken naar actuele adressen. Hiermee bereiden we ons ook voor op de uitgebreide verdere mogelijkheden zoals het zoeken binnen een geografisch gebied of zoeken in andere databronnen.

Naast het zoeken naar adressen in Nederland kun je nu ook zoeken naar adressen in Europa. We maken hiervoor gebruik van de data van OpenStreetMap. Per kaart kan je eenvoudig instellen van welke zoekingang je gebruik wilt maken.

15631563

Uploaden en configureren van data via de kaartviewer

Het maken van kaarten in GeoApps wordt steeds eenvoudiger en we zetten nu een volgende stap. Je kunt je Shapefile of DXF-bestand eenvoudig uploaden via de databeheer-module in de kaartviewer. Upload je data en de kaartlaag wordt automatisch toegevoegd aan de kaart.

📘

Dit betreft beta-functionaliteit en is nog in ontwikkeling. Wilt u alvast een eerste idee krijgen van de databaheer-module in de kaartiewer? Neem dan contact met ons op, we kunnen in overleg de functionaliteit voor u activeren. We blijven de komende tijd functionaliteit toevoegen zoals het instellen van symbologie en de pop-up.

15661566

Did this page help you?